Sporten har udviklet sig de sidste 50 år

Der er sket meget i verden de sidste 50 år. Den kolde krig er sluttet og dermed den overskyggende frygt for at verden skulle gå under. Tyskland er blevet genforenet, Sovjetunionen er faldet, terror er kommet på verdenskortet og informationsalderen er over os. Men det er ikke kun storpolitisk og teknologisk der er sket en stor udvikling. Det gør sig gældende indenfor sportens verden.

Pengene og medierne har indtaget sporten

Kigger på vi de gammelkendte sportsgrene såsom fodbold, tennis og atletik lever de stadigvæk i bedste velgående. Det samme gør sig gældende med de traditionelle vintersportsgrene.

Men alt er ikke som det plejer. Eksempelvis vis er vinterolympiaden blevet udvidet med snowboarding, som er en stor tilskuermagnet, både på skærmen og live.

Netop det at en sport kan tiltrække seere gør at den hurtigt får ben at gå på. For med Tv-seere kommer reklameindtægter. Eksempelvis snowboarding var oprindeligt tilhørende de mere afslappede teenagere fra Californien.

Dengang var der ikke den store mediebevågenhed, men i takt med at populariteten steg for sporten fik den sin plads i olympiaden.

Ungdommens spil er sågar også blevet en sport

Det er ikke kun snowboarding , roller-blading og skateboarding, som er blevet til sportsgrene. E-sport vinder større og større indpas og begynder at blive en legitim sport.

Mange mennesker associerer ikke e-sport med en ægte , men så kan man diskutere om hvorvidt skak (som er en anerkendt sport), skal være en sport. For e-sport kræver timers træning, dedikation og et mentalt mindset, som de færreste besidder.

E-sport er sågar den største sport i USA blandt de 25-40 årige og Sydkoreas uofficielle nationalsport. En af årsagerne til at e-sport er en så stor succes er at det er en ekstrem publikumsvenlig sport, hvor deltagerne kan leve sig helt ind i spændingen og samtidig oplever og ser præcist det samme som deltagerne.

Derudover er sporten ideel til at dele på de sociale medier, hvilket gør at den er sponsorermæssigt interessant.

Således er der sket meget indenfor sporten de sidste 50 år og det lader til udviklingen fortsætter med hastige skridt, så gad vide om 20 år, om drone-flyvning er på det olympiske program. Hvem ved .