Sådan indretter du det lille soveværelse

Det er vigtigt med et soveværelse, hvor der er ro til at sove og få en god nattesøvn. Det betyder også indretningsmæssigt, da en rodet indretning kan give et forvirrende udtryk til soveværelset.

Der skal være en god vibe i soveværelset, der kan give en god stemning i soveværelset. Vi giver her nogle gode råd til, hvordan du indretter dit lille soveværelse, uden det bliver for overfyldt og rodet.

Skab en illusion om noget større

Når du har et lille rum, der skal fungere som soveværelse, er det med at få det til at synes større end det egentlig er. Det er der mange forskellige måder at gøre på. Først og fremmest er det en god idé at vælge lyse farver på væggene.

Det giver en mere åben udstråling til soveværelset. Ville du gerne have haft en mere dominerende farve på væggene, er de bedre at inkorporere farven i soveværelset med små nipsting i den pågældende farve.

På den måde bliver det ikke alt overdøvende, men du behøver ikke have et soveværelse, hvor alt er hvidt.

En anden måde at få rummet til at se større ud er ved at få en masse lys ind i rummet. Det kan fx være med et stort vindue eller ovenlysvindue. Du finder en glarmester på svaneglas.dk. Naturligt lys kan gøre rigtig meget for indretningen. En måde at reflektere lyset rundt i rummet kan være med et spejl i soveværelset. Det er også med til at skabe en illusion af, at rummet er større.

Overvej dine møbler i soveværelset

Hvis du har et meget lille soveværelse, er det en god idé at genoverveje alle dine møbler i soveværelset. For mange møbler i et lille rum kan gøre, at det virker alt for proppet.

Du kommer ikke uden om at skulle have en seng i soveværelset. Den er rimelig essentiel.

Mange har deres tøj opbevaret i soveværelset enten i et skab eller en kommode. Hvis dit soveværelse er meget lille, kan det være en god idé at overveje, om der måske kunne være plads til det et andet sted i hjemmet, for at give lidt mere plads i soveværelset.

Mange mennesker foretrækker at have et sengebord ved sengen. Det kan også sagtens fungerer i et lille soveværelse.

Det er dog en god idé at vælge et lille sengebord, men hvor der er gode skuffer til opbevaring. Du kan klikke her for at finde et sengebord til dit soveværelse.