Hvordan transporterer du dig selv rundt?

Vi kender det sikkert alle sammen. Når vi har en travl dag, hvor vi skal nå mange ting, vil man gerne kunne komme hurtigt rundt.

Det betyder ofte, at man vælger den hurtigste måde at komme rundt på, hvor man ikke er alt for afhængig af andre. Det vil sige, at man vælger bilen frem for bussen eller toget.

Hvis du altid tager bilen, er der risiko for, at du ikke får bevæget dig nok. Du kan i dette indlæg læse mere om transport, og hvordan du kan få mere bevægelse ind i hverdagen.

 

Mange tyr til bilen

Langt de fleste vælger at tage bilen. Der er en vis frihed over at kunne sætte sig ind i sin bil og bare køre. Du skal ikke vente på en bestemt afgang, som du for eksempel er nødt til når du skal med bus eller tog.

Der er noget rart over selv at bestemme, hvornår du vil køre, og hvor du vil køre hen. Når du tager bilen, kan du dog hurtigt blive meget inaktiv.

Du vælger typisk at parkere så tæt på indgangen som muligt, når du er ude. Derudover kører du direkte hjem i indkørslen, hvor der er ti skridt hen til hoveddøren.

 

Det bliver ikke til meget bevægelse i løbet af en dag. Når du vælger at benytte en bil som transportmiddel, vil der derfor være risiko for, at du får en meget inaktiv livsstil, hvis du ikke får motion i din fritid.

Et lille trick til at få mere motion, selvom du tager bilen, er at parkere længere væk. Prøv at holde et godt stykke væk fra indgangen. Det tvinger dig til at skulle tage lidt flere skridt.

 

Tag cyklen engang imellem

Selvom du har en bil, kan du sagtens tage cyklen engang imellem. Du kan for eksempel bestemme dig for, at bilen kun bruges til og fra arbejde.

Skal der handles, kan du køre hjem med bilen og hoppe på en cykel i stedet for. Har du for eksempel en bil med splitleasing, hvor udgifterne til bilen deles med din arbejdsgiver, kan du også spare penge ved kun at benytte bilen til og fra arbejde.

Ved at tage cyklen engang imellem, når du skal handle eller hente børnene, får du altså lidt ekstra motion.