De bedste tips til at lindre de værste mavekramper

Mavekramper er både smertefulde og ubehagelige. Samtidig kan de være svære at slippe af med, fordi almindelig smertestillende medicin sjældent er nok.

Især kvinder udsættes for mavekramper i tiden op til deres menstruation. Er kramperne slemme, kan de blive et problem i hverdagen, fordi man ikke har mulighed for at gå i skole eller på arbejde.

At kende de bedste tips mod mavekramperne er derfor smart, da man så altid ved, hvad man skal gøre, for at tage toppen af smerterne. Næste gang du har ondt i maven, så prøv nogle af disse tips og find ud af, hvad der virker bedst for dig.

Varme virker altid

Når det kommer til at berolige din mave og lindre smerterne, er der ikke meget, der slår effekten ved en smule varme. At lægge sig under et tæppe med en varmedunk på maven kan være et mirakelmiddel mod kramperne.

Men overraskende nok kan det også være utroligt effektivt at drikke varmt vand, te eller suppe, da det varmer maven indefra og igen er med til at mindske smerterne betydeligt.

Spis den rigtige mad

Har du ondt i maven, er der god grund til at vælge mad, der har et højt indhold af calcium og magnesium. Spinat, avocado, yoghurt og mørk chokolade er alt sammen madvarer, der er med til at afslappe og løsne musklerne i din mave.

Derudover kan bananer også være med til at bekæmpe årsagen til mavekramper. Ananas indeholder også enzymer, der kan være med til at reducere smerter og kramper.

Få afslappende behandling

Kramperne forårsages af muskler, der har svært ved at slappe og konstant trækker sig sammen. En afslappende behandling, der tvinger musklerne til at forholde sig i ro, kan derfor også være en stor hjælp.

Prøv eksempelvis akupunktur eller massage og mærk, hvor stor forskellen egentlig er. Vælger du massagen, så gå efter den afslappende slags frem for den dybdegående, da det kan være ret smertefuldt.

Drik noget varmt

Det er ikke kun mad, der kan have en god effekt mod mavekramperne. Ginger ale er kendt for at have en smertestillende effekt, der minder om den fra ibuprofen.

Te virker også beroligende på maven, i særdeleshed urtete med kamille eller pebermynte.